Stockholm/Göteborg 2021-02-11

Den 10–13 juni spelas Europatourtävlingen Scandinavian Mixed hosted by Henrik Stenson och Annika Sörenstam på Vallda Golf & Country Club utanför Göteborg.

”PIHR:s syfte är att hjälpa till att jämställa den lokala och globala arbetsmarknadens löner genom teknologi. Vi såg det därför som en självklarhet att bli partner med Scandinavian Mixed då detta är första gången som vi på riktigt kan prata om lika lön för lika arbete mellan kvinnor och män inom den professionella sportvärlden- och golfen. Vi är oerhört stolta att få vara en del av denna banbrytande tävling och ser fram emot att få arbeta tillsammans med Scandinavian Mixed teamet de kommande tre åren”
– Magnus Drogell, Grundare & VD, PIHR (https://pihr.com)

Scandinavian Mixed
Scandinavian Mixed är världens första mixade golftävling. 10-13 juni 2021 möts Europa-tourens bästa damer och herrar. 78 kvinnor och 78 män ska tävla mot varandra, på samma bana, i samma tävling. Och Sveriges genom tiderna bästa spelare, Annika Sörenstam och Henrik Stenson, står som värdpar för tävlingen. För mer information, vänligen kontakta: Claes Nilsson, Commercial Director Scandinavian Mixed, claes@wedosports.se, mobil 070-757 7550. Läs mer på www.scandinavianmixed.se

Vi är väldigt hedrade att PIHR väljer att bli partner till Scandinavian Mixed de kommande 3 åren. PIHR:s syfte att hjälpa till att jämställa arbetsmarknadens löner lokalt och globalt går hand i hand med vår ambition att lyfta och driva en ökad jämställdhet och hållbarhet inom golfen och näringslivet. Vi ser fram emot ett givande partnerskap tillsammans med PIHR.
Henrik Hilford Brander ,Partnership Manager Scandinavian Mixed

Europatouren
Europatouren hyllar golf på högsta möjliga globala nivå i en kombination av nytänkande, mångfald och golf i världsklass. 2021 kommer Europatourens International Schedule att innehålla minst 48 turneringar i 31 länder, inklusive åtta Rolex Series-tävlingar, allt som en del av ”Race to Dubai”. Europatouren är också ledande partner i Ryder Cup Europe, organisationen som tillsammans med PGA of America administrerar golfens största lag-tävling, The Ryder Cup. Varje vecka sänder Europatouren sina turneringar live till mer än 490 miljoner hushåll i mer än 150 länder och genererar över 2 200 globala sändningar för varje tävling.
För mer information, vänligen kontakta: Mark Casey, Promoter European Tour, mcasey@europeantour.com, mobil +44 7714 659571.
Läs mer på www.europeantour.com